tiistai 9. joulukuuta 2014

Backpacking Japan&Thailand - Part 7: Japani - Fukuoka

Osa 7: Japani - Fukuoka
Seuraava nopea stoppi olisi kaupungissa nimeltä Fukuoka, jota moni ulkomaalainen on kehunut mukavaksi kaupungiksi. Aika lähteä ottamaan selvää pitääkö väite paikkaansa. Lue lisää!
µ06404~2
Jälleen hyppään Shinkansen luotijunan kyytiin, ja otan suunnaksi Hakatan aseman joka sijaitsee aikalailla lähellä Fukuokan keskustaa. Fukuokassa ei tietääkseni älyttömästi mitään erikoisempia nähtävyyksiä ole, mutta ajattelin silti pari yötä viipyä siellä jo pelkästään hauskan nimen takia. Majoituksen olin varannut hostellista reilun kilometrin päästä Hakatan asemalta. Pienen etsimisen jälkeen löysinkin yllättävän kivan, ja siistin hotellin jotai piti pieni ryhmä Japanilaisia naisia. Japani (920)
Koska nälkä jo kurni ajattelin käydä nauttimassa kulhollisen herkullista Ichiran ramenia. Hieman hintavaa, mutta hemmetin hyvää!
µ01322~6
Maittavan aterian jälkeen lähdin tutkimaan sateista Fukuokaa. Fukuokan "keskustaa" halkoo parikin tälläistä jokea joiden varrelta löytyy vierivierin Izakaya tyylisiä pubiravintoloita, jotka illantullen aukeavat. Käsittääkseni joen varsilta löytyy myös sellaisia paikkoja mistä bisnesmiehet hakevat vähän erinlaista mielihyvää, ja joihin ei meikäläisen budjeteilla ja naamalla olisi ollut mitään asiaa. :)

Fukuokasta löytyy myös todella hyvin shoppailu mahdollisuuksia niistä kiinnostuneille kuten esim Uniqlo ja H&M. Hyvänä esimerkkinä myös tämä Canal City niminen järkyttävän iso ostoskeskus.
µ0F471~8
Harhailin tuolla ostoskeskuksessa varmaan tunteja, mutta koska en tarvinut mitään niin shoppailut jäi mulla vähemmälle. Ostoskeskuksesta löytyi myös kokonainen kerros erinlaisille ravintoloille. Seuraavana päivänä kävin myös uudestaan vielä seikkailemassa tuolla ostoskeskuksessa, ja pelailemassa Ufo Catchers pelejä ja vähän syömässä. Löysin myös tällä kertaa itselleni uuden paidan!
Viimeisen illan kunniaksi päätin lähteä käymään jossain kuppilassa muutamalla olusella kun en muutakaan ollut keksinyt. Netistä löysin muutamia suositteluja baareista/pubeista joista voisi löytää myös länkkäriseuraa. Kävin ensin eräässä pubissa juomassa oluen, mutta koska paikka oli tyhjä ja henkilökuntakin puhui vain Japania niin lähdin tsekkaaman toista baaria, jonka omista oli Japanilainen herrasmies, joka on asunut useampia vuosia Californiassa joten hän puhuu Englantia. Baarin etsimisessä meni hetki taas, koska yhdessä talossa saattaa japanissa olla kymmenenkin eri baaria, vain eri kerroksissa joten kokoajan pitää katsella ylöspäin kylttejä. Vähän syrjäiseltä kujalta löysin kuin löysinkin etsimäni baarin, ja mietin oven edessä muutaman kerran että uskallanko mennä sisään varsinkin kun näin lasioven läpi tämänkin paikan olevan typötyhjä. Keräsin kuitenkin rohkeutta ja astuin sisään. Baarimikko heti hyppäsikin ylös ja tervehti minua iloisesti. Tilasin heti siinä sitten olusen, ja aloin keskustelemaan baarimikon kanssa, jonka huomasin heti olevan todella mukava heppu! Hän oli kovasti kiinnostunut Suomesta, ja siitä miten olin löytänyt hänen baarinsa, ja koko matkastani. Mies oli yli 40-vuotias, mutta silti meillä oli ihan älyttömän hauskaa koko illan, ja hän myös esitteli minua vakioasiakkailleen joita välillä kävi myös juomassa muutamat. Eräskin Japanilainen pariskunta oli todella kiinnostunut minusta, ja mies puhuikin jopa hieman englantia koska oli jonkinsortin bisnesmies, ja oli myös käynyt Suomessakin asti hoitamassa bisneksiä. Mies tarjosi myös minulle oluttakin sekä tequilashotin. µ0A559~1
Miehen vaimo ilmeisesti oli hieman tukevammassa humalassa kuin miehensä, ja halusi kokoajan kätellä minua, kosketteli kasvojani ja tuijotti minua kokoajan silmiin, joka teki oloni hieman vaivaantuneeksi, koska samaan aikaan yritin keskustella hänen miehensä kanssa. :D Lopulta mies maksoi laskun, ja pariskunta kiitti minua kovasti hyvästä seurasta, ja toivoi vielä joskus tapaavansa minut. Illan aikana kävi myös muutama muu pariskunta jotka olivat myös todella kiinnostuneita minusta, ja baarimikko myös käänsi aina minulle englanniksi heidän asiansa , jos he eivät sitä osanneet sanoa ja sitten taas päinvastoin. Kello alkoi olemaan reilusti yli puolenyön, joten päätin itsekkin lähteä takaisin hostellille, koska seuraava aamu olisi taas check-out aamu, ja olisi aika jatkaa matkaa. Hostellille päästyäni huomasin ihmetyksekseni, että porukkaa oli vielä hereillä. Pöydän ääressä istui joukko aikaisemmin päivällä tulleita Korealaisia jätkiä. Hetikun pääsin ovesta sisään, niin yksi heistä kysäisi mistäpäin olin kotoisin. Vähän aikaa siinä teimme tuttavuutta jonka jälkeen sain kutsun pöytää lasilliselle viskiä heidän kanssaan. Kävi ilmi, että naukkailin viskiä 3 Korealaisen ja yhden Taiwanilaisen jäbän kanssa. Englantia he eivät juurikaan kukaan osanneet, mutta pienen humalatilan ansiosta saimme kuitenkin keskusteluakin aikaiseksi ihan kiitettävästi! Muutaman lasin viskiä tyhjennettyämme päätimme ottaa muutamat valokuvat tästä ryhmästä muistoksi, ja painua sitten koko porukka nukkumaan.
Japani (927) "Happy faces!" Japani (928) "Angry faces!"

Aivan 5/5 ilta kyllä Fukuokassa, ja kaupungissa todellakin oli todella leppoinen ja ystävällinen ilmapiiri kuten olin aikaisemmin lukenut. Tästä on hyvä jatkaa matkaa!

Stay tuned!

-Joonas

0 kommenttia:

Lähetä kommentti