keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Backpacking Japan&Thailand - Part 9: Japani - Osaka (II)

Osa 9: Japani - Osaka (II)
Oli aika istahtaa viimeisen kerran Shinkansen junan kyytiin, ja matkata Bepusta takaisin Osakaan vielä muutamaksi päiväksi. Lue lisää!
µ0C898~6
Bepusta Osakaan suhahtaa yhdellä junan vaihdolla noin 3,5 tuntiin. Tämä aika meni jälleen leppoisasti eväitä syöden, maisemia katselle ja musiikkia kuunnellen. Aivan loistava tapa matkata pitkiä matkoja nuo Shinkansenit, mutta myös yllättävänkin kallista! 

Aikaa minulla oli Osakassa siis vielä 2 kokonaista päivää. Sovin jo Bepusta lähtiessäni aikaisemmin Osakassa tapaamani suomalaisen Aleksin kanssa, että lähdetään kaupungille pyörimään taas. Tällä kertaa kävimme Osakan suosituimmilla tonteilla Dotonbori -nimisellä alueella jota vois kyllä verrata hyvinkin Tokion vilkkaimpiin mestoihin. Ihmisiä oli liikenteessä oikeen kiitettävästi!

Kiertelimme kaupunkia, käytiin syömässä liukuhihnasushia, ja pelattiin taas Ufo Catcher pelejä, joihin molemmat oltiin kyllä ihan koukussa. :D Kyseessä siis "peli" jossa yrität eräänlaisella kouralla saada tiputettua palkinnon reikään voittaaksesi sen itsellesi.
Peli näyttää helpolta, mutta on kaikkea muuta. Kouralla et pysty nostamaan mitään, koska käpälien puristusvoima on olematon joten ainoa mahdollisuutesi on painaa toisella käpällä esim pehmolelua oikeasta kulmasta että se tippuu voittoboksiin. Palkinnot ovat yleensä vielä asetettu niin, että ne lähes mahdottomuus saada tippumaan koloon. Työntekijöiltä voi kuitenkin pyytää apua, ja he myös yleensä laittavat palkintoa paremmin ja näyttävät mistä kohti sitä pitäisi saada painettua. Todella koukuttavia pelejä, ja itsekkin tuhlasin noihin perkeleisiin yhteensä älyttömästi jenejä enkä edes koskaan voittanut mitään. Nyt päätettiin Aleksin kanssa, että pelataan niin pitkään, että minäkin voitan jotain. Pieni apu työntekijältä, ja pari yritystä tuottivat lopulta tulosta, ja voitto napsahti meikäläisellekkin! Japani (946) Nyt sitten piti vain yrittää mahduttaa tuo pehmolelu johonkin jo ennestään täyden rinkan syövereihin. :D Japani (948) Viimeisen päivän Japanissa pyhitin sitten vain pelkästään itselleni. Suunnitelmissa oli käydä syömässä jotain hyvää, jonka jälkeen mennä vielä katsomaan joku elokuva. Sattumalta löysin Osakan aseman läheltä paikan, josta pystyi ostamaan ruokakupongit koneesta, ja paikassa näytti olevan porukkaakin jonkinverran joten marssin sisään. Vaihtoehtoja oli paljon joten aikalailla summassa valitsin aterian pikkupikku kuvan perusteella. Halusin myös olutta, mutta tekstit olivat japaniksi joten painoin summassa nappia josssa luki 5,6% tms. Istuin pöytään ja ojensin tarjoilijalle kupongit. Tarjoilija kysyi minulta vielä jotain, mutta koska en ymmärtänyt kysymystä nyökkäsin vain päätäni, ja taisin sanoa Japaniksi että kyllä. :D Japani (952) Vähän ajan päästä sainkin annokseni eteeni, ja olin tyytyväinen koska se sisälsi juuri sitä mitä olin halunnutkin. Hintaa koko aterialle juomineen tuli noin 7€, ja oli todella hyvää! µ02BEA~7Japani (949)
Teatteri johon olin menossa sijaitsi Osakan aseman kanssa samassa rakennuksessa kaikken ylimmässä kerroksessa, ja teatterin edestä löytyi tälläinen chillailu alue jossa oli porukkaa syömässä eväitä, ja seurustelemassa. Näkymät täältä olivat suhteellisen asialliset! µ09277~7 Joo ei tästä lipusta hirveästi selkoa ota,mutta elokuvan nimi oli Deliver Us From Evil. Teatterin tiskillä nainen puhui hieman englantia, ja näytin puhelimesta elokuvan nimen ja ajan teatterin omilta sivuilta niin helposti onnistui lipun ostaminen. Hinta aika suolainen noin 12€. Itse elokuvasali oli lähes identtinen meidän leffateattereiden kanssa. Elokuvassa oli tekstitykset Japaniksi, mutta ääniraita oli englantia, joten meikäläinenkin ymmärsi. :) Japani (951)
Myöhään illalla suuntasin takaisin hotellilleni, ja pakkasin rinkkani, koska seuraavana päivänä aamutuimaan oli edessä lähtö Osaka Kansain lentokentälle.
 µ00C00~2
Noita yhden ja viiden jenin kolikoita tuli jokapuolelta vaihtorahana, ja kun ne eivät käyneet edes limuautomaatteihin niin niitä kertyi kauheat kasat. Päätin siis jättää kaikki ykköset ja vitoset tippinä hotellille. :)

µ0E2E9~7
Toki piti myös viimeinen Asahilainen nauttia päätökseksi uskomattomasta Japanin osuudesta! Aamulla sitten lähdin rinkka selässä kohti asemaa. Olin ottanut junapassini sillai käyttöön, että pääsisin passin turvin vielä ilmaiseksi lentokentälle. Juna löytyikin helposti, ja se meni suoraan lentokentälle terminaalin eteen reilussa tunnissa. Edessä olisi Airasian lento Bangkokkiin yhdellä välilaskussa Kuala Lumpurissa. µ02652~1
Rahaakin jäi vielä reilusti käyttämättä, vaikka olin välillä jopa yrittänyt tuhlata rahaa. Japani nyt ei ollutkaan läheskään niin kallis paikka kuin mitä minulle ennen reissua väitettiin. Yli jäi rahaa siis 41000 yeniä, eli vajaa 300€. Tietää siis entistä leveämpää elämää Thaimaan päässä, ja sehän vain passaa!
Japani (947) Tämä oli ensimmäinen kertani Japanissa, mutta ei todellakaan viimeinen. Rakastuin Japanin ilmapiiriin, ihmisiin, turvallisuuteen, ja ylipäätään toimivuuten ihan täysin. Tähän on hyvä lopettaa Japanin etappi, ja siirtyä hieman erinlaiseen ilmapiiriin Thaimaahan!

Stay tuned!

 -Joonas

1 kommenttia:

  1. http://miunmatka.blogspot.fi/?m=1
    Itse olin toukokuussa thaikussa ja ilmapiiri ja ruoka oli ihan parasta :) kirjoitin reissusta blogia jo kiinnostaa vilkaista

    VastaaPoista