torstai 22. toukokuuta 2014

Mission Accomplished - Tehtävä suoritettu


Paljon on kerennyt taas tapahtua lyhessä ajassa. Tänään on jälleen tilipäivä joka tarkoittaa sitä, että matkakassa on nyt viimein kasassa. Mission Accomplished!

Lue Lisää!


Pitkään tätä hetkeä on odotettu, säästelty, pihistelty ja jätetty hurvittelut minimiin. Nyt on tienattu työllä rahat reissuun, josta on vain ennen uneksinut.

Nyt alkaa tuntua, että se voisi toteutuakkin!
Nyt kun finanssipuoli on kunnossa, niin varailin jo majoitukset itselle Japanin osuutta varten. Kaupungit ovat siis Tokio (4 yötä), Kyoto (3 yötä) ja Osaka (2 yötä). Aloitetaan ensimmäisellä:

Tokyo

Tokiohan on ihan järkyttävän suuri kaupunki kun sitä alkaa tutkimaan, ja eri alueita tässä kaupungissa on vaikka kuinka, ja kaikki omalla tavallaan kiinnostavia. Sopivan majoituksen löytäminen siis oli aika homma suuren tarjonnan vuoksi. Etsiskelin aika kauankin sopivaa majoitusta HostelBookersilta, sekä sitten Airbnb:stä. Ensin katselin hostellien dormihuoneitakin, mutta lopulta päädyin yksityiseen huoneeseen, koska Japani on kuitenkin ensimmäinen kohteeni ja jetlagi on varmasti aikamoinen joten haluan saada sen mahdollisimman nopeasti nujerrettua, ja normaalin olotilan päälle. Pitkän etsinnän jälkeen ihastuin erääseen kohteeseen Airbnb:ssä:



https://www.airbnb.fi/rooms/1732795 tuolta lisää kuvia kyseistä kohteesta. Kyseessä siis yksityinen huone 4 makuuhuoneen talosta jossa asuu ilmeisesti 3 ihmistä pitkäaikaisena. Minulle kuuluu siis oma yksityinen huone parvekkeella, sekä jaettu keittiö, olohuone, vessat ja suihkut muiden kolmen kanssa. Hintaa huoneelle tulee yöltä n. 38€, joka tulee olemaan reissun kallein huone ehdottomasti.

Talo sijaitsee Tokion laidalla vanhalla alueella nimeltään Katsushika. Aluetta on kehuttu olevan ystävällinen, rauhallinen ja sellaista vanhan Tokion henkinen. Asunnolle on lyhyt matka Naritan lentokentältä mikä on kyllä plussaa, sekä myös hyvät liikenneyhteydet jokapuolelle Tokiota. Matka esimerkiksi Shibyalle 30-40min hintaan 400yen (alle 3€) suuntaansa. Tuskin nuokaan lähes 100 positiivista ylistystä ihmisiltä ympräri maailmaa kovin väärässä voi olla!

Pystyn siis tutustamaan paikallisempaan Tokioon, sekä helposti myös siihen vilkkaaseen turisti-Tokioon, mikä on mielestäni hienoa!


































 

Kyoto


Kyoto on siis kaupunki numero kaksi jossa aion olla 3 yötä. Airbnb:stä ei oikein Kyotosta löytynyt sopivaa majoitusta, mutta onneksi Hostelbookersilta tärppäsi aika vakuuttava vaihtoehto:

Khaosan Kyoto Guest House (http://www.hostelbookers.com/property/prp/61685/). Yhden hengen huone jaetulla vessalla ja suihkulla bungaa noin 30€/yö joka on mielestäni hyvinkin kohtuullinen hinta. Hostelli sijaitsee lähellä monia hienoja temppeleitä kuten hyvänä esimerkkinä todella upea Fushimi Inari-Taisha

Osaka
Osaka on sitten kolmas, ja viimeinen kaupunki Japanissa. Osakassa on tarkoitus yöpyä vain 2 yötä, ja ottaa sitten laiva Osakan satamasta kohti Kiinaa ja uusia seikkailuja. 


Osakasta valitsin majoitusvaihtoehdoksi jälleen huoneen Airbnb:n kautta. Valintaan vaikutti lähinnä helppo pääsy Kyotosta, hyvä sijainti satamaan nähden ja arvostelut majoittasta.

https://www.airbnb.fi/rooms/157553 Jälleen siis yksityinen huone jaetuilla yleistiloilla. Plussaa ehdottomasti parvekkeesta ja hyvästä sijainnista. Hintaa huoneelle tuli 32€/yö.

Myös Kiinasta on tullut jo katseltua majoituksia, mutta mitään varmaa ei vielä siltä osa-alueelta ole. Myös matkavakuutuksen sais hommattua. Vuodeksi otin OP Pohjolan tarjoaman Eurooppalainen matkavakuutuksen aika laajilla ominaisuuksilla 120€/Vuosi.

Taas ollaan hieman lähempänä määränpäätä!

-Joonas

1 kommenttia:

  1. ihanaa hienoa! voi että oon niin onnellinen ja kateelline su puolesta!!! mukavaa aina vain lukia näitä juttuja! :))

    VastaaPoista