lauantai 28. kesäkuuta 2014

2 Months to go !


nippon
thaimaa
TJ 2 kuukautta lähtöön, vielä kuitenkin rauhallisin mielin. Suunnitelmiin tullut myös iso muutos!

Lue Lisää!

Reissu se vaan pikkuhiljaa lähenee, ja lähenee, mutta mieli on ainakin vielä toistaseksi tyynen rauhallinen, eikä mitään paniikkia ole vielä tässä vaiheessa. Saa nähdä miten käy lähempänä!

Matkasuunnitelma on kokenut aika ison muutoksen; Kiina jää nyt tällä kertaa kokonaan pois. Syynä tähän aikaisemmin mainitsemani lintunuha, astmaatikkoa rasittavat saasteet, sekä myös se, että Japani on alkanut kiinnostamaan todella kovasti. Tällä hetkellä ostettuna on siis lentoliput:
-Oulu-Tokyo
-Osaka-Bangkok
-Bangkok-Oulu
Myös hotellit on paria hotellia vaille varailtu Japanista ja Thaimaasta etukäteen. Kiina kun jää pois, niin reissun pituus pysyy samana ( noin 2kk), mutta päivät jakautuvat Japani 23 päivää, ja Thaimaa 28 päivää.

Japani

Days: 23
Budget: 65€/pvä (Junapassin jälkeen)
Route: Tokyo, Kyoto, Osaka, Okayama, Miyajima, Fukuoka, Beppu, Osaka
Japanin pläni on aika tiivis paketti, ja monta kaupunkia. Yhdessä kaupungissa on aikaa hengailla 2-4 päivää, saa nähdä onko tahti liian kova. Junapassi tulee ehdottomasti hommattua, koska siirtymät ovat pitkiä. Alkutaipale pysyy edelleen samana, kuin mitä olen aikaisemmin kertonut, eli Tokyo-Kyoto-Osaka. Tästä eteenpäin onkin sitten uusia tuttavuuksia: Okayama-Miyajima-Fukuoka-Beppu. Bepusta sitten takaisin Osakaan, josta Kansain lentokentältä lähtee AirAsian lento Kuala Lumpurin kautta Bangkokkiin.

Thaimaa

Days: 28
Budget: 50€/pvä
Route: Bangkok-Ko Lanta-Krabi-Ko Tao-Ko Phangan-Ko Samui-Bangkok
Bangkokista olisi tarkoitus alotella Thaimaan seikkailu. Bangkokissa yövyn pelkästään yhden yön, ja senkin lentokentän hotellissa, koska aamulla pitää napata hemmetin aikainen (6:25) lento Krabille ja siitä suoraan Ko Lantalle. Lantalla tarkoitus hengailla noin viikon verran, jonka jälkeen kokemaan nämä backpackkereiden ja nykyään myös kaikenlaisien turistien suosimat saaret Ko Tao, Ko Phangan ja Ko Samui. Ko Samuilta sitten lokakuun lopussa pitäisi selvitä vielä Bangkokin lentokentälle, josta alkaakin pitkä kotimatka takaisin Pohjolaan. Reissun ajankohta sattuu juuri pahimmoilleen Low-seasonin aikaan, eli sadekaudelle. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että turisteja ei varmaan juurikaan ole, asuminen on halvempaa, mutta sitten taas vettä voi sataa paljonkin, ja tuuli on kovaa. Toivottavasti kuitenkin edes välillä pääsisi nauttimaan Thaimaan kuuluisasta auringosta, ja vähän snorklailemaan, ja levyttelemään hammockissa!
Gearit
Geareja, eli varusteita on tullut taas (:D) hommailtua aaaika kasa. Alkaa jo itsestäkin tuntua, että onkohan tullut hamstrattua jo vähän liikaa tähän materiaaliin. Mutta eipä nyt ainakaa pitäisi mennä ensimmäinen ja kauan himoittu reissu pilalle paskojen kamojen takia. Viimeisin suurin hankinta on ehdottomasti kunnollinen rinkka. 

heräteostoksia
heräteostoksia_1
Kyseessä siis Ospreyn valmistama Talon 44l rinkka. Todella kauan hypistelin kaupassa erinlaisia rinkkoja, ja ostaa vaiko eikö ostaa, mutta tämä Osprey tuntui selässä sen verran hyvältä, että pakkohan se oli sieltä kantaa myös ulos. herätteitä_4 Kunnollisia kenkiä kun en omistanut, niin tuli sitten päädyttyä myös pitkällisen testailun jälkeen Merrelin valmistamiin ulkoilukenkiin. Ei todellakaan halvat, eivät mitkään älyttömän katu-uskottavan näköset, mutta parhaat jalassa ja kävelyssä mitä kaupoissa testailin. herätteitä_1herätteitä_2
Cocoonin valmistama nopeasti kuivuva matkapyyhe. Menee uskomattoman pieneen tilaan, mutta on aukastuna tarpeeksi suuri! 50-238352-560058-0992herätteitä_3 Áhkká:n valmistama ulkoilutakki kaikenvaralta jos vesisade, ja kova tuuli yllättää. Muutama kappale perus hihattomia paitoja, jos taas sattuu helle yllättämään. Áhkká:n valmistama samalla värityksellä olevat reissushortsit, joissa tarpeeksi vetoketjullisia taskuja, sekä salatasku vyötärön sisäpuolella.herätteitä Muuta pientä tarvittavaa rojua. Jokohan nämä varusteet alkaisi kohta riittämään, vai vieläkö pitää jotain hommata? :D


Rokotuksia olen yrittänyt myös pohtia, ja voimassa olevan hepatiitti A:n lisäksi suunnittelin ottavani pelkästään järkyttäviä hintoja maksavan (lähes 300€) Japanin Aivokuume rokotuksen.
Tämä on kuitenkin varsinkin Thaimaassa ainakin omasta mielestä se kaikkein vaarallisin ja kuumottavin. Käsittääkseni jos taudin saa, niin parhaimmassa tapauksessakin lopputulos on jonkinsortin aivovaurio, ja monesti myös kuolema. Tautia levittää hyttyset. Ensi viikolla pitäisi rokotuksen aikataulu ja tarkemmat tiedot ruveta selviämään, mutta kovin hitaalta vaikuttaa paikallisen terveyskeskuksen toiminta. Saa nähdä kerkeänkö saada rokotetta ollenkaan ennen lähtöä kun ensimmäinen piikki kahden piikin sarjasta pitäisi pistää päivänä 0 ja seuraava päivänä 28. Rokotetta tuskin myöskään löytyy suoraan apteekin hyllyltä.
IMG_20140630_194801
Test packing!

Palataan asiaan taas seuraavassa jaksossa!

-Joonas-

0 kommenttia:

Lähetä kommentti