lauantai 10. toukokuuta 2014

Homecoming


Uskallauduin ostamaan itselleni paluulennonkin takaisin tänne kylmään ja pimeään Suomeen!

Lue Lisää!



Reissubudjetti alkaa olla sillä mallilla, että siitä puuttuu enään murto-osa (n. 650€), joten uskallauduin ostamaan sitten tuonkin paluulennon itselleni. Olen valinnut Finnairin lennot lähinnä sen takia, että pystyn ostamaan lennot nuorisohinnalla sekä myös se, että lennot ovat suoria lentoja ilman välilaskuja ties missä.

Tosin mun tuurilla Finnairin jokavuotiset lakkoilut alkaa taas kun aletaan olla lähtöpäivämäärässä. Tämä oli mm pilata Kiinan matkan ennen Joulua, joten näin muuten en Finnairia lähtisi kehumaan. :)

Lähtöpäivämäärähän oli siis 2. Syyskuuta, eli reissulle tulee pituutta yhteensä lähes kaksi kuukautta!

Reissun toimintasuunnitelmaakin on hiottu, ja paranneltu entisestä jonkinverran. Suurimmat muutokset lienee se, että aion pärjätä Japanin osuuden ilman tuota aikaisemmin suunniteltua Japan Railway Passia, koska eräällä matkailuun keskittyvällä keskustelualueella kokeneemmat saivat minut vakuuttuneeksi siitä, että pärjään ilmankin, ja säästän samalla myös vähän rahaa. Se taas tarkoittaa sitä, että pystyn nostamaan hieman Japanin päiväbudjettia joka tulee nyt sitten olemaan 65€/päivä.

Matkavakuutus on toki myös tärkeä osa reissua, joten niitäkin on tullut tutkittua. Olen huomannut ainakin yhden asian mikä itseäni kummastuttaa; Jos verrataan jatkuvaa vuoden kestävää matkavakuutusta joka on voimassa korkeintaan 3kk reissuilla, ja sitten taas saman yhtiön määräaikaista matkavakuutusta kahdelle kuukaudelle, niin tämä jälkimmäinen on jopa 100€ kalliimpi kuin vuodeksi sama vakuutus.

Joten pistin siis hakemuksen menemään OP Pohjolalle vuoden kestävästä matkavakuutuksesta johon sisältyy henkilökohtainen vakuutus, sekä vakuutus matkatavaroille sopivilla korvaussummilla.

Tuntuu kyllä uskomattomalta ajatella, että enään pitäs odotella reilu 3 kuukautta, ja pääsee taas seikkailemaan, ja fiilistelemään Helsinki-Vantaalla tulevaa reissua! Toisaalta taas sitten tässä on ihan liikaa aikaa kuumotella ja miettiä, että mitä jos tuleekin jotain mikä johtaa reissun perumiseen, kuten sairastuminen viime hetkellä tai esimerkiksi tuo Kiinan lintunuha -tilanne.

Elämme jännittäviä aikoja, mutta eikaitse auta muu kuin pitää mieli positiivisena, ja luottavaisena.

Hyviä hommia, kohti aurinkoooo!

 -Joonas-

0 kommenttia:

Lähetä kommentti