keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Backpacking Japan&Thailand - Part 8: Japani - Beppu

Osa 8: Japani - Beppu
Kolme eri Japanilaista ihmistä on nauranut mulle ihan päin naamaa, kun olen kertonut olevani 3 yötä Bepussa, joten odotukset olivat korkealla kaupunkia kohtaan. Lue lisää!
Japani (932)
Beppu - hauska nimi taas kaupungilla. Beppu tunnetaan parhaiten Onsen - kylpylöistään jotka toimivat kuumista lähteistä tulevalla vedellä joita tässä osassa Japania on todella monta. Beppu sijaitsee meren rannalla lähes "alapäässä" Japania jos katsoo karttaa. Japani (933)
Välimatkaa Bepun ja Tokion välillä on noin 800km ilmateitse. Beppuun ei myöskään mene Shinkansen luotijunia vaan hitaampi paikallisjuna menee suoraan Fukuokasta Beppuun, mutta suureksi ihmetyksekseni pääsinkin koko reissun parhaimman ja mukavimman junan kyytiin. Penkit olivat todella muhkea, ja ihan älyttömän mukavat istua joten useamman tunnin matka meni kuin taivaassa.
Japani (931) Onsenit on Japanilaisille sama asia kuin meille Suomalaisille sauna. Onsenissa käyntiin sisältyy myös joitain sääntöjä/ohjeita miten se tehdään oikein. Yleensä naiset ja miehet ovat erillään, mutta löytyy myös vielä joitain yhteisiäkin onseneita Japanista. Nopeasti kerrottuna tärkeimmät säännöt ovat hyvä ja perusteellinen peseytyminen ennen veteen menoa, jonne siis mennään tottakai alasti. Yleensä porukalla on mukana pieni valkoinen pyyhe, jota käytetään myös peseytymiseen. Virallisesti sitä valkoista pyyhettä ei missään nimessä saisi käyttää siellä kuuman altaan vedessä, vaan se jätetään joko roikkumaan johonkin lähistölle tai asetetaan otsalle siksi aikaa kun ollaan vedessä.
Tätä pientä pyyhettä yleensä käytetään myös pienenä näkösuojana kun kävellään altaan ulkopuolella. Vesi altaassa on todella kuumaa paikoittain, joten kovin kauaa siellä ei pysty olemaan. Sitten kun on saatu tarpeeksi niin poistutaan altaasta, mutta ei enää pestä itseään jotta kuumanlähteen veden mineraalit(?) pureutuvat ihoon ja tekevät siitä pehmeämmän. Tämän jälkeen kannattaa nauttia myös paljon nesteitä, ettei iske nestehukka. Onseneita on ihan tuommosia rakennettuja meidän uimahallin tapaisia, ja sitten on ihan luonnonoloissa olevia hidden-onseneita joissa ei yleensä ole sen kummemmin henkilökuntaa töissä. Tatuoinnit ovat myös useassa paikassa kiellettyjä kokonaan, joten jos niitä ei saa piiloon niin ei ole välttämättä asiaa kyseiseen paikkaan.

Muutamaa onsenia tuli itsekkin kokeiltua, ja ihan hieno kokemushan se oli. Tarvisi vain vielä vähän totuttelua, että pystyisi rentoutumaan kunnolla, mutta ymmärrän hyvin niiden suosion! Japani (937) Muuten Beppu on tämmönen "pieni" söpö kaupunki vuorien ympäröimänä, josta löytyy myös kansainvälinen yliopisto. Beppu on myös Ensimmäinen kaupunki Japanissa jossa kuulin ihmisten esittelevän Suomalaisia etunimiä porukassa meren rannalla. Kauheasti Bepussa ei tekemistä ole onseneiden lisäksi, mutta jotenkin silti pidin tästä kaupungista kovasti. Japani (945)
Keskustasta löytyy myös aika huomaamaton ns punaisten lyhtyjen alue, kuten monesta muustakin Japanin kaupungista. Suurena yllätyksenä tuli minulle useammalta taholta kerrottuna, että monessa paikassa näkemäni "Informaatio" - pisteet eivät todellakaan ole mitään turisti-infoja kuten voisi kuvitella, vaan pikemminkin seuralaispalveluja tarjoava yritys. Nimi on kuulemma laitettu tuommoseksi, että sinne eksyisi mahdollisimman moni turistikin. :D  Läheskään joka paikassa nämä inffopisteet eivät olleet yhtä selviä feikkipisteitä kuin tässä kuvassa! Japani (940) Beppu park. Pyöräilessäni läpi puiston havaitsin eräällä aukiolla joukon 15-18 -vuotiaita japsi tyttöjä. Lähemmäs kun pääsin niin koko porukan päät kääntyivät minun suuntaan, ja yksi tytöistä uskaltautui myös huutamaan minulle "Hellooo!", johon vastasin virnuillen samanlailla joka sai aikaan vain kovaa kikatusta tyttöporukassa. :D Japani (942)Japani (943)Japani (944) Japanin osuus alkaa olla taputeltu, ja on aika ottaa viimeinen taipale luotijunalla takaisin kohti Osakaa, josta lentoni Thaimaahan lähtisi muutaman päivän päästä. Vielä kuitenkin muutama päivä aikaa hengailla Osakassa, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa!

Stay tuned!

 -Joonas

0 kommenttia:

Lähetä kommentti