keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Backpacking Japan&Thailand - Part 14: Thaimaa - Koh Samui

Osa 14: Thaimaa - Koh Samui
Edessä olisi sitten reissun viimeinen saari kolmesta, suurin Koh Samui. Mitään odotuksia paikalta ei ollut, joten avoimin mielin tutustumaan uuteen paikkaan. Lue lisää!

Tällä kertaa majoitukseni oli 20km päässä satamasta, joten tarvitsin kyydin sinne. Paikan pitäjien mukaan taksi tulisi maksamaan noin 400-500B. Tulin Phanganilta Lomprayahin lautalla, joka mainosti jaettua minivan taksipalvelua minne tahansa Samuilla 150B hintaan, joten tartuin heti tarjoukseen. Satamasta hyppäsin ilmastoituun täysinäiseen minivaniin johon kerättiin kaikki Lamai beachille menevät. Kuski autossa oli suhteellisen kaistapää; Hän pyöri ja hääräsi kuskinpenkissä kokoajan, raapi itseään jokapuolelta kehoa, ja vaikutti muutenkin todella hermostuneelta. Huippunopeuden katsoin jossain välissä olevan 140km/h keskellä vilkasta kylää. :D Thaimaa (122) Varatusta budjetista oli jäljellä vielä lähes suurinosa rahoista, joten heti perille päästyäni päivitin jälleen bungalowiani, vaikka en ollut edes nähnyt luukkua jonka olin varannut. Muutamalla tonnin setelillä kaukana uima-altaasta/rannasta sijaitseva bungalowi vaihtui ainoaksi bungalowiksi kivenheiton päästä rannasta, ja uima-altaasta. Thaimaa (126) 
Säät Thaimassa olivat oikeastaan kokoajan huonontuneet ja epävakaantuneet sitä mukaa kun lokakuu oli kulunut. Samuillakin suurin osa ajasta oli pilvistä, ja vain harvoin aurinkoa näkyi kokonaan.
20141016_162331
Phanganilta rohkaistuneena vuokrasin jälleen skootterin liikkumista varten, mutta tällä kertaa suoraan majoituksesta. Tällä kertaa skootterin vuokra oli muistaakseni 250-300B/päivä, eikä skootteri ollutkaan ihan niin uusi, eikä läheskään yhtä luotettavan tuntoinen kuin mitä edellinen. Thaimaa (128) Lamain keskustaa; Mäkkäreitä, hierontapisteitä, subway, pizzerioita, krääsän kauppaajia, viiskymppisiä miehiä ladyboyt kainalossa. Thaimaa (121) Joka-ikinen-kerta kun ajat kylän läpi, niin kummaltakin puolelta tietä Thai-naiset huutelevat perääsi haluaen sinut hierontaansa. Mihin mä oon oikeen tullu, jonnekkin Pattayallekko? 20141018_113457 Typötyhjästä Subwaysta pitkästä aikaa aamupalaksi ruokaa, ja sitten Samuin toiseksi suosituimmalle rannalle Lamai beachille syömään. 20141018_115311 Ranta ihan ok näkönen, mutta krääsän ja muun turhan roinan kauppaajia kiertää rantaa edestakaisin, ja yrittää myydä tavaroitaan kaikille jotka kävelevät vastaan sekä myös aurinkoa ottaville ihmisille - Not my kind of place. Skootteri alle, ja saarta kiertelemään. Thaimaa (129) Reilu puolentunnin ajomatkan päässä Lamaista löydän jonkinlaisen hengailumestan mäen huipulta, jonne paikalliset näyttävät pysähtyvän  myös seurustelemaan. Näkymät kyllä koko Samuin parhaat tähän mennessä. 20141018_153206_HDR Hyvä paikka syökästä hieman välipalaa. Thaimaa (134) Thaimaa (138) Päässä liikkuu tässä vaiheessa oikeastaan vain, että reissu alkaa todellaki olla paketissa. Paluu takaisin kylmään, ja pimeään Suomeen on edessä pikapuoliin. Thaimaa (124) Havaihduin illalla siihen kun joku juoksee seinälläni, mutta tällä kertaa kysymyksessä olikin ystävämme gecco, jolle kelpaa kaikenlaiset hyönteiset. :) Thaimaa (123) Viimeisenä iltana oli myös ihan kiva auringonlasku, jota katselin bungalowini terassilta muutaman Chang -olusen voimin. Seuraavana aamuna olisi edessä pitkä, ja uuvuttava matka takaisin Bangkokkiin. Bangkokkiin päästäkseni minun tulisi mennä minivanilla, laivalla, bussilla, lentäen ja vielä taksilla kaikenpäälle päästäkseni Bangkokissa lentokentän lähellä olevaan majoitukseeni. Thaimaa (147) Tähän kuvaan hyvä päättää Thaimaan saarihyppely, ja aloittaa kotimatka!

Stay tuned!

-Joonas

0 kommenttia:

Lähetä kommentti