maanantai 17. marraskuuta 2014

Backpacking Japan&Thailand - Part 2: Japani - Tokyo

Osa 2: Japani - Tokyo
Kello oli noin 9:00 aamulla Japanin aikaan kun saavuin nuutuneena Tokyo Naritan lentokentälle, kun kohtasin ensimmäisen haasteeni. Lue lisää!
 
Tokyo
Lentokoneesta päästyäni lähdin seuraamaan ihmismassaa kohti passintarkastusta josta saisin myös 90-päivän viisumini passiin. Yllätys ei ollut mukava kun väsyneenä pääsin jonon päähän, ja päättelin sen olevan niin pitkä, että seuraavat 40-60min menee helposti pelkästään jonottaessa. Lopulta kuitenkin sain viisumini. Löysin rinkkani, ja lyhyen tarkastuksen ja nopeiden kysymysten jälkeen matkani kestosta, ja tarkoituksesta pääsin lentokentän aulaan. Odotin Naritan lentokentän olevan "modernimpi", suurempi, ja ehkä joustavammin toimivampi. Vaihdoin Japaniin tarkoitetut euroni jo lentokentällä yeneiksi, koska kurssi ei juurikaan ollut muualla sen parempi. Tiskiltä lähdin sitten noin 150 tuhatta yeniä taskussa etsimään reittiä oikealle junalleni, jolla pääsen Tokion laitamille jossa Airbnb:n kautta varaamani majoitus sijaitsi. Olin jo aikaisemmin varmistanut vuokraajalta, että olisiko mahdollista tulla pari tuntia ennen virallista check-in aikaa, joka onnekseni sopi hänelle oikein hyvin.
Oikealle pysäkille jääminen tuntui mahdottomalta, kun junassa ei sattunutkaan olemaan valotaulua joka kertoisi seuraavan aseman, enkä kuulutuksista pystynyt sanomaan mikä oli seuraava pysäkki. Onneksi jokaisella asemalla luki aseman nimi, ja olin etukäteen ottanut selville kaikki asemat joilla juna pysähtyy joten pystyin seuraamaan menoani. Oikean pysäkin löydyttyä lähdin talsimaan kilometrin matkan kohti majoitustani. Kävelin pitkin vanhan Tokion kapeita katuja, ja vanhoja Japanilaisia taloja oli jokapuolella. Sanoinkuvaamaton fiilis! Japani (491) Joka nurkan takaa löytyi tälläisiä automaatteja, kirjaimellisesti siis ihan_joka_paikasta ja näistä tulikin mun pelastajia Japanissa. Lähes aina kun juotavat oli loppu, ja automaatti tuli vastaan piti siihen puskea 100-160yen(0,70€-1,1€)verran kolikoita. Nopean suihkun jälkeen olin valmis kohtaamaan Tokyon, ja ensimmäiseksi paukinkin suoraan kaikkein vilkkaimmaille tonteille, eli kuuluisalle Shibuyan Crossingille. Japani (605)Japani (580) Viimeinen kuvaa mielestäni osuvasti fiilistä Shibuyassa, ja Tokiossa yleensäkkin. Miljoonia, ja taas miljoonia ihmisiä joka puolella. Odotat niiden loppumista edes hetkeksi, mutta uusien naamojen tuleminen eivaan lopu koskaan.Japani (488)Japani (582)Japani (502)
Tokyo Metropolitan Government Building sijaitsee Shinjukun alueella, ja tarjoaa ilmaisen pääsyn 360 asteen observatorioon luuppailemaan Tokion kokoa. Japani (519)Japani (515)Pari pysäkkiä eteenpäin Harajukun alueelta löytyy yksi Tokion shrineistä nimeltään Meiji Shrine. Japani (533) Japani (538) Tokio on todella suuri kaupunki, ja se pitää sisällään monta kaupunginosaa. Kätevin metrolinja Tokiossa on ehdottomasti Yamanote -linja joka on ympyrä, ja kiertää Tokion tärkeimmän osat. Jos pelkäät ahtaita paikkoja tai suuria ihmismassoja, niin suosittelen välttämään ruuhka-aikaa kun ihmiset pääsevät töistä.Japani (594) En ole ikinä ollut niin puristuksissa, ja koskettanut yhtäaikaa niin monen vieraan naisen ja miehen takapuolta kuin mitä ruuhka-aikaan Yamanote linellä. Vaikeinta tuolla oli ehdottomasti päästä pois, jos et sattunut seisomaan lähellä ulko-ovea! :D Japani (537)

Yoshinoya on ehkä yksi Japanin kuuluisimmista "ketju" -ravintoloista. He myyvät beef bowleja eli Gyūdoneita. Gyūdon on kulho joka sisältää riisiä, sipulia ja beeffin suikaleita. Hinnaltaan todella halpoja, ja todella täyttäviä. Pienin kulho maksaa 300yen eli noin 2€, ja on kyllä todella täyttävä vaikka onkin vain "pieni". Samalaisia kulhoja löytyy myös muutamasta muusta samanlaisesta ketjuravintolasta esim Sukiya. Yoshinoyasta tuli samantien suosikkipaikkani; Ihan hemmetin hyvää, ja todella nopeaa pikaruokaa nälän yllättäessä. Vesi nousee nytkin kielelle, kun tätä tekstiä kirjoittelen! Japani (607) Toinen suosimani ruoka on Ramen eli nuudelit, ja suosikkinipaikka nimeltä Ichiran.


Ennen sisäänastumista ostetaan ruokalipukkeet automaatista, ja sen jälkeen mennään tyhjään "koppiin". Tämän jälkeen täytät lappusen, missä kerrot kuinka haluat nuudelisi valmistettavan. Kuinka pehmeitä, kuinka öljyinen liemi, paljonko tulista maustetta, lihanpalasilla vai ei. Tämän jälkeen painat nappia edessäsi, ja verhon takaa tarjoilijasi saapuu ottamaan tilauksesi. Ruoka tulee todella nopeasti, ja on erinomaista. Lappu on japaniksi, mutta saatavilla myös yleensä pyydettäessä englanniksi, joka helpottaa meikäläisiä. Japani (575)Japani (576)FamilyMartteja, ja muita samanlaisia pikkukauppoja löytyy myös Japanista ihan jokapaikasta, ja ovat oikein käytännöllisiä myös. Niistä löytää yleensä kaiken mitä mieleen tulee; Ruokaa, juomaa, karkkia, lehtiä ja vaikkapa pyykinpesuaineet. Japanissa on todella yleisiä tälläiset valmisruokaboksit eli bento boxit. Todella kohtuulliseen hintaan irtoaa maistuva, ja täyttävä mikroateria, joka on täysin eriluokkaan kuin Suomessa myytävät mikroateriat. Kuvassa näkyvät kolmioleivät olivat myös suuri suosikkini välipalana, ja yleensä joka kerta mukaan näitä tarttui vähintään se yksi kappale. Nämäkin täysin erimaailmasta kuin muualla myytävät kolmioleivät, todella hyviä ja maistuvia. Esim Thaimaaan 7-Elevin vastaavat eivät pääse lähellekkään Japanilaista laatua! Japani (611) Sushia en ollut koskaan ennen maistanut, ja sen kokeileminen vähän kuumotti aluksi. Liukuhihna-sushin maailmaan minut johdatti Japanissa asuva Suomalainen tyttö. Sushi oli aivan uskomattoman positiivinen yllätys, koska se oli aivan käsittämättömän hyvää,vaikka söimmekin "vain" liukuhihna tavaraa. Jäin todella koukkuun Sushiin, ja voisin matkustaa Japaniin jo pelkästään sen takia. Suosikkini oli kuvassa näkyvä lautanen, jossa oli käsittääkseni riisiä, lohta(?), sipulia ja majoneesia. Lautasen hinta oli yleensä reilut 100yen eli alle euron. 1000yenillä eli noin 7€ söi itsensä kyllä lähes ähkyyn näissä paikoissa, ja valikoimista löytyy myös mm. ranskalaisia ja jäätelöannoksia. Heittäkää ennakkoluulot syrjään, ja kokeiltaa! Japani (601) Japani (579)Japani (587)
Yksi hauskoista alueista Tokiossa oli Akihabaran alue, joka on mekka kaikille animesta, peleistä ja kaikesta oheismateriaalista kiinnostuneille. Anime ei ole itse koskaan minua kiinnostanut, mutta vanhana Nintendo -miehenä alueelta löytyi paljon nähtävää.
 Japani (588)
Japani (603)Japani (608)
Suosikki ajanvietteeni Akihabarassa oli valtavat Sega Arcade pelihallit, jotka olivat täynnä vanhoja Segan pelejä. 11 kerrosta oli täynnä näitä pelikoneita, äärettömän kovaa melua, ja tupakansavua.Japani (573)Japani (559)Japani (550)Japani (552) Uenosta löytyy myös eläintarha. Eläintarha oli mielestäni valtava, ja erinlaisia eläimiä oli kyllä paljon. Oli äärimmäisen kuuma, ja aurinkoinen päivä, eivätkä eläimetkään näyttäneet siitä nauttivan. Eläintarha oli oikeastaan hieman surullinen kokemus, koska kaikki eläimet näyttivät aika kärsiviltä siellä. Sääliksi kyllä kävi niitä, mutta näin ne eläintarhat vain toimii.. Japani (606)  Neljä päivää oli aikaa Tokiota tutkia, ja niin älyttömästi jäi näkemättä, että takaisin on vielä joskus päästävä. Tokiossa kannattaa varautua siihen, että kävelyä tulee ihan _älyttömästi_, eikä penkkejä ole juurikaan missään. Itselläni jalat olivat kokoajan aivan muusina. Japani (599) Tähän on hyvä päättää tämä postaus, ja jatkaa matkaa luotijunalla kohti Kyotoa, mutta vasta seuraavassa postauksessa!

Stay tuned!

-Joonas

0 kommenttia:

Lähetä kommentti