tiistai 14. tammikuuta 2014

Kaksi centtiä Kiinasta ja tulevaisuuden suunnitelmat

Tässä tulee nyt sitten se viimeinen postaus tästä Kiinan reissusta, kuten edellisessä postauksessa mainitsin.

About China
Kiina_25

Kiina oli minulle se ensimmäinen sukellus Aasialaiseen kulttuuriin, eikä tosiaan kestänyt nyt ensimmäisellä kerralla kuin sen 9 päivää, mutta siinä ajassa kerkesin nähdä 3 suurta kaupunkia Kiinassa. Aasia on aina kiinnostanut minua, kuten olen sen aikaisemmin moneen kertaan todennut. Kiina_9
Oliko Aasia odottamisen arvoinen? - Ehdottomasti!
Ihastuin heti ensimmäisinä päivinä Aasialaiseen kulttuuriin, ja normaaliin elämään vaikka todella suuressa kaupungissa sitä olinkin tarkastelemassa. Ainakin semmonen fiilis jäi itselleni, että ainakin Kiinassa ihmiset olivat paljon positiivisempia, iloisempia ja leppoisempia kuin mitä esimerkiksi Suomessa. Kiinaan toki mahtuu myös semmoista minkä voisi kitkeä pois sieltä, kuten esimerkiksi Shanghain ostoskaduilla olevat lukemattomat hierontojen ja rihkaman tarjoajat, mutta hekin yrittävät toisaalta ansaita vain elantonsa tässä kalliissa maailmassa. Kaupustelijoiden ja huijareiden joukosta löytyy myös paljon hienoja ja auttavaisiakin ihmisiä, kuten Suzhoussa ennen erästä puutarhaa eräs vanha Kiinalainen herrasmies liittyi seuraamme, ja opasti meidät perille ja vaikutti olevan todella kiinnostunut Suomesta.
Hän myös piti kovasti formuloista, ja sanoi Suomalaisten olevan hyviä formulakuskeja. Kiina2_299
Kiinassa (ja varmaan muissakin Aasian maissa) pidin myös siitä, että ihmisten viihdyttämiseenkin on jaksettu nähdä vaivaa, ja se tehdään yleensä myös ilmaiseksi. Hyvänä esimerkkinä tästä suihkulähde show Hangzhoussa josta kerroin, joka ainakin itseäni ilahdutti ja piristi. Kiina2_392 Suosittelen kyllä ehdottomasti reissua Kiinaan jokaiselle joka löytää jotain mielenkiintoista ja kiehtovaa Kiinasta, ja sen kulttuurista. Itse löysin, lähdin, enkä pettynyt!
Kiinassa viettämäni 9 päivää ei riitä mihinkään noin valtavan suuressa maassa, joten sinne on pakko vielä palata uudestaan tulevaisuudessa, josta päästäänkin seuraavaan aiheeseen:

Mitä tulevaisuudessa? 
Seuraavan reissuni suunnittelun olen jo aloittanut, vaikka siihen vaadittava työpaikka ja reissurahasto on vielä pahasti työn alla. Uudenvuoden jälkeen olen ollut superaktiivinen asiassa, ja olen kierrellyt yrityksiä laidasta laitaan kyselemässä töitä. Täytyy myöntää, että täällä tuntuu olevan kaikki työt aikalailla kiven alla, mutta olen useisiin paikkoihin lähettänyt käynnin jälkeen työpaikkahakemuksen, ja esimerkiksi perjantaina olisi yksi työhaastattelu työhön johon todella haluaisin. Sen työpaikan jos saisin, ja saisin tehdä töitä ainakin syksyyn asti olisi reissuun lähtö varma.














Suunnittelemani reissu on siis mallia 2-3 kuukauden reppureissu yksin, ja kohteena yllätysyllätys Aasia. Kaveripiirissäni ei tällä hetkellä ole semmoista henkilöä, jonka elämäntilanne sallisi lähteä maailmalle, joten silloin se on lähdettävä yksin. Monet sanovatkin, että yksin matkustaminen on ollut heille elämänsä parasta aikaa, eivätkä ole kaivanneet sitä reissukaveria. Toki siitä reissukaverista saa seuraa, tukea ja apua kipeissä tilanteissa, mutta se myös tarkoittaa paljon kompromisseja esimerkiksi maa ja reittivalinnoissa. Ei voisi aina mennä sinne minne itse haluaisi mennä ja mitä itse haluaisi nähdä.

Alustavan suunnitelmani mukaan reppureissuni kohteet olisivat: Japani, Kiina, Hongkong ja Thaimaa. Japanissa olin suunnitellut viipyväni noin viiko ja kaupungeista kiinnostaa ainakin Tokio, Kioto ja Shizuoka.
Kiinassa suunnittelin viipyväni noin kuukauden yhteensä minkä viisumi antaa myöten, ja kaupunkeina ainakin Shanghai, Huangshan ja Yangshou. Ja ehdottomasti myös Hongkong!











Näiden uskomattomien kaupunkien jälkeen suunnittelin lentäväni ennen kotiin paluuta muutamaksi viikoksi Thaimaahan esimerkiksi Koh Lantalle. Siellä sitten rentoutumista, snorklausta, uimista ja aurinkoa muutama viikko!
Kyllä kun noita kuvia katselee, ja suunnitellee matkaa niin rupeaa kummasti puskemaan jostain sitä motivaatiota etsiä ja tehdä niitä töitä niin kauan, että tämä unelma on mahdollista toteuttaa.
Matkakuume on aivan järkyttävä taas, eikä tämän Suomalaisen amatööri reppureissu sarjan luuppaaminen varmaan viidenteen kertaan auta asiaa ollenkaan!

 

Pitää joskus kirjoitella lisää tästä plänistä jos/kun hommat lähtee etenemään. :)

-Joonas-

0 kommenttia:

Lähetä kommentti