perjantai 21. helmikuuta 2014

♫Turvakengät painaa, otan vaikka lainaa että pääsen täältä pois ees hetkeksi♪

Mitä tunteita tämä kuva herättää sinussa, onko tutun näköistä?

Minulle ainakin tältä näyttää normaali aamu kun lähtee aamulla töihin tienaamaan sitä rahaa sitä kauan haaveiltua pidempää reissua varten. Antaa ihan kivasti motivaatiota!
..ainiin ja joo oon saanu vihdoinkin töitä!

Lue Lisää!
Aasian reppureissun toteuttaminen on siis lähteny käyntiin ihan hyvin, koska tuo työpaikan hommaaminen oli ensimmäinen vaihe. Elikkäs "Check!". Työni on siis perus duunarihommia, mutta ei siis oman alani töitä, vaan puuteollisuuteen liittyvää. Toivottavasti saan nyt olla töissä sinne heinä-elokuun loppuun asti niinkun on vähän lupailtu, mutta eihän sitä koskaan tiedä.
Joka päivä mielessä pyörii vain, että kuinka mahtavaa olisi olla nyt Helsinki-Vantaalla boarding passi kädessä ja reppu selässä lähdössä yksin kohti tuntematonta. Kuvitelkaa tälläinen asetelma mielessänne; Olet puolivuotta painanut duunia niska limassa, pihistellyt rahoja ja rajoittanut kaikki rahaa syövät huvit minimiin. Puoli vuotta on kulunut ja lentoliput polttelee taskussa ja edessä on pari kuukautta täysin vapaana maapallon toisella puolella kaukana kaikesta tutusta ja turvallisesta, HUH!
Ainakin itselläni tämmöset ajatukset saa ihon kananlihalle ja mieleen tulee vaan ajatus, että seison vaikka käsilläni seuraavat 5 kuukautta, jos sillä saisin reissumassit kasaan!

Syksyllä kun lentoni lähti Helsinki-Vantaan kentältä kohti Kiinan Shanghaita, kylmä Suomi ja Helsingin valot alkoivat jäädä kauemmas ja kauemmas olin ehkä onnellisemmin kuin pitkään aikaan. Rehellisesti sanottuna tuli onnen kyynel silmäkulmaan kun ajatteli, että pääsee hetkeksi edes kauaskauas pois uuteen maailmaan täysin uusien ja eri kulttuurin omaavien ihmisten keskelle, ja sen fiilikset haluan kokea vielä monta kertaa. Ja se fiilis ja onnellisuus saa minut nyt suunnittelemaan niin ahkerasti uutta reissua maailmalle, joka tässä elämäntilanteessa vetää kovasti puoleensa!

Suunnitelmani pääpiirteittäin näyttää tältä:













Reissu alotetaan uudesta maasta, elikkäs todella kiehtovasta ja mielenkiintoisesta Japanista joka on aina ollut minulle yksi niistä kohteista jossa on pakko joskus elämäni aikana vierailla. Japanin Osakasta suunnittelin ottavani 48h kestävän laivamatkan suoraan Shanghain ytimeen tutulle ja turvalliselle Bundille, koska on halvempi kuin lentäen, pääsen suoraan haluamalleni alueelle, minulla sitä aikaa on, ja onhan tuo nyt varmasti uskomattoman hieno kokemus! Kiinan läpi sitten seilaillaan yöjunalla, bussilla ja osa myös lentäen loppujen lopuksi HongKongiin. Hongkongista lopuksi vielä ennen kotiinpaluuta muutamaksi viikoksi rentoutumaan palmujen alle ja hiekkarannoille eli Thaimaahan ja tarkemmin Krabille ja Koh Lantalle.

Miltäs kuulostaa? Minusta ainakin aivan täydelliseltä unelmalta!
Työpaikka kun on nyt hommattuna niin olen uskaltanut jo hankkia reissulle tarvittavia kamppeitakin, vaikka olisi ehkä ollut järkevämpää säästää rahat kasaan reissua varten eikä hommata varusteita ensin, mutta eihän sitä malttanut olla hankkimatta. :)
kamoja Perus Lonely Planetin pokkarit vaikka sitten "kaiken varalta" tottakait mukaan! kamoja_1
Amerikasta tilasin Pacsafen valmistaman Metrosafe 350 GII "Anti-theft" päivärepun, josta löytyy monelaisia suojauksia varkaita vastaan kuten kankaan sisällä oleva metalliverkko ettei reppua viilletä auki ja oteta kamoja haltuun joka on hyvin yleistä maailmalla. kamoja_2kamoja_3 Vetoketjut saa lukittua tuommoisen klipsun alle ettei niitä ainakaan kovin nopeasti huomaamatta auota. kamoja_4 Myös olkaimien sisällä kulkee metallivaijeri. kamoja_7 Reppu vaikutti tutkiskelun perusteella olevan laadukasta tekoa, ja tarpeeksi iso päivärepuksi. 20140221_212127 Reppuun mahtuu helposti järjestelmäkamera, parit objektiivit, sivuille vesipullo ja sateenvarjo. Ja tilaa jää vielä reilusti muullekkin tavaralle. Reppu on pienen näköinen ulospäin, mutta yllättävänkin hyvin tavaraa syövä! kamoja_5 Ebaysta tilasin 100% silkkiä olevat matkalakanat. Silkkiset olivat noista matkalakanoista kaikkein kalleimmat, koska silkillä on parhaat ominaisuudet. Se on iholla lämpimässä viileä, ja viileässä ilmassa sitten taas lämmittävä, eli sanoisin että täydelliset Aasian kuumissa öissä. Ebaystä nämä irtosivat noin puolella siitä mitä Suomessa kustantavat. kamoja_6 Tottakait reissulla tulee käveltyä paljon, joten tarvii hyvät kengät siihen tarkoitukseen jotka myös hengittävät. Tähän tarkoitukseen sopivat loistavasti tälläiset sandaalit, ja Merrelin pitäisi käsittääkseni olla laadukas merkki näissä piireissä.  Näiden ostosten jälkeen suurimmat varusteet reissua varten on nyt hankittu. Rinkka löytyy omasta takaa jo, toivottavasti se ajaa asiansa vaikka ei  olekkaan ihan parasta mahdollista laatua. :)
Koko reissun yhteishinnasta on nyt säästössä noin 1/4 osa, eli vielä on matkaa finaaliin, mutta jospa se sitten joskus tulevaisuudessa palkitsee kun jaksaa nyt tehdä niitä töitä ahkerasti, eikä saa potkuja haaveilemalla esimerkiksi Aasiasta ja reppureissailusta kesken työpäivän!
Kannattaa kahtoa tuo ylläoleva pätkä, todella upea video kauniilla ja rentouttavalla Aasialaisella musiikilla säestettynä. Olen itse katsonut tuon videon ja kuunnellut tuon ääniraidan satoja kertoja!

Ensi kertaan!
-Joonas-

0 kommenttia:

Lähetä kommentti