lauantai 21. joulukuuta 2013

Kiina - Shanghai, Suzhou ja Hangzhou - Lähtöpäivä

Moikka kaikille!

Kiinan reissusta alkaa ollu toivuttu jo aika hyvin, eli voi alkaa purkaa reissua tekstin ja kuvien muodossa. Kävin siis reissun aikana kolmessa eri kaupungissa; Shanghai, Suzhou ja Hangzhou. Aion tehdä jokaisesta kaupungista erillisen postauksen, jossa kerron fiilikseni, omat havaintoni ja mielipiteeni kaupungista.

Lue Lisää!


Lähtöpäivä
Lähtöpäivä valkeni kirkkaana ja kylmänä. Heräsin n.6:00 perjantaiaamuna en niin virkeänä vähäisten yöunien takia. Suunnitelmani siis oli herätä aikaisin, jotta saisin sitten siinä Kiinan koneessa nukuttua ees vähäsen, koska klo oli 8:00 aamulla Kiinan aikaan kun kone laskeutui Shanghain lentokentälle.
Kiina2_1 
Lentoni Norwegianin koneella Oulun lentokentältä oli tarkoitus startata kohti Helsinki-Vantaata klo 11:45. Menin kentälle hyvissä ajoin, checkkasin matkalaukkuni ja kävelin turvatarkastuksen läpi portille odottelamaan lähtöä. Pikkuhiljaa alkoi tajuamaan, että sitä tosiaan oli lähdössä!
Kiina2_2 
Helsinki-Vantalle päästiin turvallisesti perille asti, josta alkoi ensin kuumottelu, että onhan matkalaukkuni vielä menossa mukana. Laukun löydyttyä siirryin nauttimaan välipalaa ja viestittelemään (leuhkimaan) kavereille, sekä lukemaan vielä matkaohjelmaani.
Kiina2_8
Finnairin lentoni kohti Shanghain Pudongin kansainvälistä lentokenttää lähtisi 17:10 Suomen aikaa ja olisi perillä Kiinassa n. Klo 8:00 aamulla Kiinan aikaa, eli lentoaika olisi n. 8 tuntia.Kiina2_11
Tämä oli siis ensimmäinen kerta minulle Helsinki-Vantaalla, ainoastaan telkkarissa näkyvää Lentokenttä sarjaa olin seurannut ahkerasti. Täytyy kyllä todeta, että siitä ohjelmasta ei saanut alkuunkaan suuntaa tuon lentokentän laajuudesta! Tein lähtöselvityksen aulassa löytyvällä automaatilla, jolla se kävikin helposti. Sain matkatavari checkattua lennolle, ja itseni helposti läpi turvatarkastuksesta. Lopulta löysin oman porttini ja istuuduin odottelemaan koneen lähtöä. Kiina2_14
Kiina2_13
Kone ei vaikuttanut olevan kovinkaan täynnä, koska esimerkiksi minun vieressäni ei istunut ketään! Tämähän kyllä minulle kelpasi oikein hyvin.

Tästä lähtee suhteellisen pitkä lento kohti uutta ja ihmeellistä maailmaa!
Kiina2_19
Lennolla en saanut nukuttua tuntiakaan, ja tähän kun laskee vielä päälle ne univelat mitä edellis yöltä tuli aikaisen heräämisen takia niin aika hyvät fiilikset oli kun alettiin lähestyä Kiinaa. :)
Kiina2_23
Kiina2_24
Lennolla tarjottiin lähes heti Helsingistä lähdön jälkeen päivällinen. Itse taisin syödä jonkinlaista lihaa, sekä riisiä. Sitten 2 tuntia ennen Kiinaan laskeutumista tarjottiin aamupala joka sisälsi paistetun munan sekä keitetyn tms makkaran/nakin.






















Shanghain lentokentälle laskeuduttiin aikataulussa oli vähän ennen aamu kahdeksaa paikallista aikaa. Lento meni hyvin, vaikka välillä oli vähän turbulenssiä. Siinä kun tultiin pilvien alapuolelle alkoi pikkuhiljaa saamaan vähän osviittaa, että kuinka isoon maahan sitä oltiin tulossa. Myös saastesumu pisti jo heti silmään. Lentokenttä oli myös vähän eri kalibeeria, mutta toisaalta suhteellisen selkeä.

Tavaroiden hakemisen jälkeen mentiin jonoon ja anettiin virkailijalle lennon aikana jaettu tulolappu johon piti laittaa omat tiedot, passin numeroa, olinpaikkaa kiinassa sekä tulolennon numero. Virkailija otti passista ja viisumista kopiot, sekä kuvasi naamani. Tämän jälkeen olin vapaa lähtemään kentältä.

















Täällä sitä nyt ollaan viimeinkin, Shanghaissa!

Jatkan kertomusta Shanghaista seuraavassa postauksessa. Stay tuned!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti