keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Chingchanghong

Nǐ hǎo vaan kaikille toivottaa Mao!

Kiinan reissun systeemitkin on taas pikkusen edenny etiäpäin. Elikkäs matkatoimistolta tuli alkuviikosta paperit viisumin anomista varten.


Täytettävää oli semmonen 4 täyttä sivua erinlaisia kysymyksiä, yhteystietoja ja aikatauluja. Tämän jälkeen paperit piti postittaa passin kanssa takaisin matkatoimistolle, jonka pitäisi hoitaa viisumin hankkiminen. Eilen illalla siinä nukkumaan mennessä rupesin miettimään, että kysyttiinkö hakemuksessa syntymäaikaani, koska mielestäni en sitä papereihin rustaillut? Tarkistin tuosta ohjeesta asian, ja kyllähän sitä siellä kysyttiin, mutta semmonen mielikuva on itselläni, että en sitä sinne laittanut ennenkuin kiikutin paperit postiin.
Saas nyt nähdä miten käy tuon viisumin laita, tuleeko vaiko eikö.

Toivottavasti he siellä matkatoimistossa vielä tarkastavat, että kaikki tiedot löytyvät, ja toisaalta löytyyhän tuo syntymänaika passistani, mutta eipä tuota koskaan voi olla varma mistään.

Myös matkakassaa kävin tänään vaihtamassa Forexilla. Päädyin kuitenki vaihtamaan rahani jo Suomen puolella, vaikka vähän kurssissa ehkä häviänkin. Ainakin saan aitoja seteleitä, eikä tarvitse sitten Kiinassa jonotella pankissa sen takia. Jonot tahtovat Kiinassa olla pitkät, ja pieniä Kiinalaisia etuilijoita paljon.

Tämä satanen on Kiinan suurin seteli, samalla myös maailman väärennetyin raha. 100 yuania vastaa euroissa vähän reilua 12 euroa, ja on kiinassa suhteellisen iso ja ostovoimainen raha. Tästä syystä näitä turistien aitoja satasia monesti vaihdetaan vainvihkaan väärennettyyn, ja annetaan takaisin turistille, että sinähän yrität maksaa väärennetyllä setelillä.

Harmittavan vähän sain noita pienempia seteleitä haltuuni. Se on siinä mielessä huono asia, että tuo satanen on yleensä aina liian iso raha, joten joudun ottamaan paljon vastarahaa, joissa piilee yleensä toinen ukotuksen vaara eli sekaan ujutetaan esimerkiksi yksi väärennetty seteli. Mutta ei auta, pitää yrittää pärjätä näillä mitä on.

Matkakuumetta alkaa olemaan jo suhteellisen kovasti! Nyt jo vähän ärsyttää, ettei tuo reissu ole tuota viikkoa pidempi. Saa nähdä muuttuukko fiilikset reissun pituudesta ja maasta ylipäätäänkin. En malta odottaa, että pääsen seikkailemaan Kiinan kaduille. Kuvaamaan Kiinalaisten hienoja rakennuksia ja arkkitehtuuria, sekä  hienoja puutarhoja vesiputouksineen ja lampineen.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti